top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik Tax

Twee lampjes te weinigAls ondernemer in de heerlijke horeca maak je van alles mee. Het weer is bijna te perfect op dit moment en op ons terras draaien we overuren. Een genot! Ook de gasten zien wij dagelijks genieten van ons concept en na drie maanden kunnen we constateren dat “het aanslaat”. Tot zover een gelukkig mens, deze ondernemer.
Bridot heeft gekozen voor een co2 vrij bedrijf. Geen gas meer in huis, groene stroom, zonnepanelen en een warmte terugwin installatie. En de warmte in de winter? Die halen we uit de koude lucht van buiten met een warmtepomp. Want als je dan toch bezig bent met de inrichting anno 2023 pas je jezelf toch aan voor de komende 10 jaar. Zo ook de verlichting in ons bedrijf: 100% LED zodat de wattage miniem zijn te noemen. Tot zover een heerlijk gevoel.

Kaarsen voor de sfeerverlichting is zo anno 1970 en dat kan echt niet meer in de denkwijze van Bridot niet meer. Dus heeft zij gekozen voor een prachtige en functionele tafellamp op accu. Nu zijn daar diverse imitatie versies van op de markt, echter ook deze moet duurzaam zijn, u begrijpt daar hangt een prijskaartje aan. En de stelling van Bridot is: Doe het goed of doe het niet.
In principe is het team zo zuinig op de activa, ze weten de waarde, dat het volgende verhaal toch echt te bizar voor woorden is. Wie heeft er niet een keer een ochtendjas geshopt uit zijn hotelkamer? Te gek voor woorden maar goed, je kunt de jas nog jaren thuis gebruiken. NIET goed te praten maar wel functioneel. Vandaar dat alle hotels die deze service aanbieden een borg laten betalen vooraf. Toch wel een lucratieve “verkoopmethode”. Daarbij weet je zeker dat de jassen vaker blijven hangen.
De regel bij Bridot is dus om haar huislampen niet buiten op het terras te gebruiken, u snapt wel waarom. Echter, als het gezellig druk is op de avond dacht ondergetekende zijn gasten nog lekkerder te verwennen. Alle tafels kregen de sfeerlamp die het behoefd. Wat blijkt na afloop van de avond? Ondanks het feit dat wij toch gasten ontvangen uit het midden en hogere segment, zij een goede prijs betalen voor een avondje uit, verdwenen er twee (!) lampjes van de tafel.


Het erge is nog dat onze lampen een speciaal oplaadsysteem nodig hebben en men er dus thuis niets aan heeft. Bizar! Of stond er op de factuur wellicht de tekst: inclusief meenemen twee lampjes i.p.v. BTW?
Je moet er maar niet teveel over nadenken wordt er gezegd, echter vindt deze ondernemer het steeds gekker worden in de maatschappij.
Twee lampjes te kort, de nieuwe zijn besteld om maar niet elke dag eraan te worden herinnerd bij het opladen van deze prachtige iconen.
Een keer u laten verwennen (ook) op ons terras? U betaald geen borg om te komen zitten maar verwachten wel enig fatsoen in het laten staan van ons inventaris.

U bent altijd van harte welkom chez Bridot.

Erik Tax
308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

S.P.A.R

BRIDOTNOMIE

Comments


bottom of page