Beste wijnliefhebbers,
Ook dit jaar ontkomen wij er niet aan, de herfst komt eraan. Dat betekent dat bij wijnproducenten de meeste druiven zijn geoogst. Alleen de druiven voor de latere oogsten zoals Spätlese, Auslese t/m Trockenbeerenauslese zijn hier dan nog aanwezig.
Hiervan moeten de druiven dan nog verwerkt worden tot most en wijn waarna de rijping en de botteling volgt.
Ook in de wijngaard zijn er allerlei klussen te doen zodat ook deze in de loop van de komende maanden een ware metamorfose ondergaat.
Net als de verandering bij de wijnproducenten ondergaan ook de menu- en de open
wijnkaart van Bridot regelmatig een gedaanteverwisseling.
Op de menukaart hebben we nu naast het verrassingsmenu van 3, 4 en 5 gangen nu ook een 5 gangen Bridot Classic-menu en een keur aan à la carte gerechten om u van verrassende smaakcombinaties te laten genieten. Altijd met dezelfde passie en vakmanschap gemaakt zoals u van onze Sibrecht en Jorg gewend bent.
Voor en impressie klikt u op onderstaande link: www.bridot.nl
U klikt dan op het venster ‘Menukaart’ halverwege de pagina.
Net als de menukaart wisselen wij ook regelmatig met onze open wijnen wijnkaart grotendeels van inhoud.
Dit seizoen werken we o.a. met de Parel van Elst, één van de mousserende wijnen van Wijngaard de Keulenhof in Elst op basis van de Muscaris en Vilaris druiven. Toen ik zo’n twee jaar geleden voor het eerst de wijnen van Arjan Stam proefde was ik meteen onder de indruk. Dat dit een juiste inschatting was blijkt nu des te meer omdat Arjan tijdens de meeste recente editie van de Wijnkeuring der Lage Landen er met heel wat médailles vandoor ging. Chapeau Arjan en medewerkers! Net als bij onze gerechten met die specifieke tonen van o.a. harissa, sanbaizu en dashi en het samenspel van zoet, zuur en romige accenten proef je ook bij de wijnen van de Keulenhof de hand van de maker en dat maakt zijn wijnen zo uitzonderlijk karakteristiek.
Heeft u ook wel eens gehoord van de Avesso druif, uit de Vinho Verde, Portugal? Ook zo’n karakteristiek, onbekend druivenras waarmee ik u op onze open wijnen wijnkaart probeer te verrassen. Biologisch gemaakt, rijk en rijp met kruidige accenten, frisse zuren en subtiele minerale nuances.
En wat dacht u van een Marsala Dulce Superiore van Curatolo Arini uit Sicilië. Een wijn waarvan bij de most geconcentreerde mosto / mistella wordt toegevoegd om de wijn zoet mee te geven en vervolgens 5 jaar op hout te laten rijpen. Een perfecte wijn om uw kaaskeuze te begeleiden en u nog meer te laten genieten.
Komt dat proeven.
À bientôt chez Bridot…
Bob Jurjens, Vinoloog / Sommelier
Commentaires