top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverErik Tax

Van je collega's moet je het ook hebben..

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2023

Afgelopen zaterdagmiddag heb ik heerlijk vertoefd in het centrum van de nieuwe plaats waar ik ga verblijven de komende jaren. Elst. Kijken, neuzen en vooral de sfeer proeven. Menig centrum is jaloers op de bedrijvigheid die deze dorpse stad laat zien. Winkeliers die blij zijn, overal een persoonlijke touch en een bijna perfect aanbod van winkels en horecabedrijven.
Het voelde goed en we wandelden een collega-horecabedrijf binnen. We kregen een hartelijke ontvangst. Het biertje(!) werd vakkundig getapt en de balletjes bitter van perfecte warmte en kwaliteit deden ons goed. Wellicht zult u denken: wat heeft dit met Bridot te maken?
Nu nog niks….

De afgelopen dagen waren weer hectisch want over een kleine maand moet Bridot er staan. Dat vreet energie maar de controle is er, mede door de juiste mensen die staan op de juiste plaats. Het was dus tijd om mijzelf eens te verwennen met een leuke avond met een lekker glas, inderdaad,....... wijn! Nu zit er een collega in het dorp die een wereldassortiment voert in zijn bedrijf. Een bekend bedrijf waar de ondernemer zelf hard meewerkt om het iedereen naar de zin te maken. Een bedrijf waar wijn (ook) in het DNA zit. Daar dus. Bridot heeft er al een keer een avond quasi anoniem mogen verblijven en was toen nog een beetje kritisch. Nou ja, het was eerder wat beladen, het mooie niveau dat hier wordt uitgedragen streeft Bridot ook na. Dus het gaf reden tot zelfreflectie en kritisch kijken. Ook dat hoort erbij. Naast de keuken die hier prima gerechten bereidt, zeg maar gewoon goed, zit de gastvrijheid op een hoog niveau. Dus hier wordt gewoon bevestigd dat Elst meer heeft dan zomaar een aantal restaurants.

De drie gangen van de chef waren mooi op smaak en werden met liefde opgediend. Ondertussen moest ik denken aan de begintijd van de ontwikkeling van mijn bedrijf. Waar heeft de plaats Elst behoefte aan? De laatste weken loop ik door het dorp, luister naar ondernemers en voorbijgangers. "Elst is eraan toe om Bridot te ontvangen" wordt er gezegd. Dat voelt zo goed en geeft vertrouwen voor de toekomst. Je onderscheiden is het allerbelangrijkste in de reeks van de magische marketing P’s. Zo ook de ondernemer van het besproken etablissement in Elst. Want naast het leuke en hartelijke gesprek dat hij geïnteresseerd met mij voerde kwam er een magische fles op tafel waar zelfs Bridot goed stil van werd.De vraag stellen waarom? Was overbodig. Er stond ineens een glas Chateau D’yquem 1999 voor mij op tafel(!) en hij wenste mij oprecht heel veel succes met Bridot.

Voor de lezer: Dit is voor de gemiddelde wijnliefhebber een wijn die je maximaal twee keer in je leven zult gaan proeven, al is het maar om de prijs per fles. De grootste, meest iconische en rijkste wijn uit de Sauternes wijnstreek.
Anekdote: Voor de productie van 1 glas van deze wijn is een hele wijnstok nodig!
Daar werd ik als mens blij van. Zo zie je maar, van je collega’s moet je het ook hebben juist in deze tijd! Niks concurrentie, gewoon samen doen en samen één aantrekkingskracht creëren voor Elst als dé culinaire plaats tussen de “grote” steden. Nog 4 weken en dan zal ik graag deelnemen aan deze doelstelling. Daarbij is mijn missie om ook u als gast meer dan alleen te gaan verwennen. Vanaf 22 maart is mijn “huiskamer” open en heet ik u graag van harte welkom! in Elst....

a bientôt!
Bridot

681 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page